Tiden går!!! Vecka:27 (26+3)

Ja tiden rullar på här på Engatan i Viskafors, har väl hänt endel sen sist.

Kan börja med våran mysiga kisse Doris som vi avlivade förra tisdagen.
Som vissa vet så var hon inte alltid så mysig för hon rev gärna på tapeterna och kissade inne rätt ofta. En 3 årig katt ska inte göra det om den inte är sjuk vill säga. Så vi bestämde oss efter sista saccosäcken som rök här hemma nu att avliva henne. Hon har ju kissat i den ena saccosäcken innan så vi fick slänga den.
Saknar henne faktiskt endel:-( Konstigt nog så arg ja varit på henne det sista.

R.I.P
* 21/11-05 + 13/1-09


  
 
************************************************************************************

I fredags så fyllde min lilla flicka Nellie 9 år,lilla o lilla är hon ju inte längre heller då..hihi
Kalas blev det med tacopajer och tårta;-)



Och så här glad kan man bli för ett minneskort till sitt Playstation..haha


Blev givetvis mer paket men min lilla höna är inte så glad att vara med på bild tråkigt nog:-(

 
Här åt tjejerna tacopaj

Lördagen skulle mina syskon komma på nytt kalas men blev inte så pga sjukdom så vi sa att vi tar det en annan helg när alla är friska.
Dagen var lugn med lite pill i garaget m.m och sen körde vi hem Nellie till Anderstorp för hon skulle ha kalas hos sin pappa me.
Rasmus började bli dålig framåt kvällen så vi ringde Sjukvårdsupplysningen och sa att han tog sig för örat när han skrek, dom rådde oss att försöka med alvedon och komma in till akuten imorgon bitti istället för att vi kanske skulle få sitta hela natten där. Han somnade till slut men vaknade framåt 2-3 på natten o skrek ännu mer,testade att ge han alvedon igen. Somnade om men vaknade efter knappt 2 timmar igen o gallskrek. Kännde då att det var nog dags att åka in till lasarettet. Sån tur vi hade ändå för från det att vi kom in till vi åkte hem så tog det bara 40 min därinne. Var inte en människa där inne. Kom bara in en ambulans under tiden därav lite väntan.

Åkte iallafall därifrån med penicillin till lilleman mot öroninflammation i högerörat:-(
Stackarn skrek jättemycket därinne,men antagligen gick det hål på trummhinnan när vi var där för han lugnade sig efter det och somnade och sov hur bra som helst fram till halv 10 sen. Då vaknade han pigg och stod o tjötade i sängen som vanligt.
Mammas lilla Puppe. 
*************************************************************************************

Veckan har flytit på som vanligt i övrigt.
Var tvungna att kontakta Försäkringskassan pga att Robbans pappa dagar är slut på lördag (24e) och efter det vet vi inte hur vi ska göra och om Robban får vara hemma för VAB pga att ja är sjukskriven och ej kan ta hand om han ensam längre pga lyft,foglossning m.m
Det får han vara MEN har vi dagisplats el har tillgång att få en plats så måste vi ha han HELTID på dagis.
Kan dom inte ge oss dagisplats from måndag den 26e så måste vi ha ett intyg från dom till FK.
Nu ringde jag idag och pratade me en tjej och sa att vi helst inte ville ha,men hon sa att hon ej kunde skriva ut nåt intyg att det ej fanns plats för dom öppnar en ny avdelning 5 februari här. Så då får vi plats. Fast det är inskolning 2 veckor först. Under den tiden kunde hon skriva ett intyg. Så älsklingen ska vara hemma fram till den 19e Februari sen börjar han jobba igen efter 3 ½ månad pappaledigt.
Kommer kännas konstigt att han börjar jobba igen och att Rasmus kommer att vara borta hela dagen från 7-16.30 :-( Särkilt när ja bara är hemma. Men vad ska vi göra när ja verkligen inte kan ta hand om han en hel dag själv. Hade kanske varit lite lättare om han hade gått,men nu gör han ju inte det ännu.

Tänkte endå ringa FK imorgon o se om Robban kan ta ut halva dagar iallafall för allas skull. Vet inte hur dom ser på det.
Stackars Rasmus vill ju egentligen inte ha in han där ju.
****************************************************************************************

Nä nu ska ja ner i källaren och kolla vad älsklingen gör,han har kört hem en massa:

Antar att han ska sota pannan med,köpte en grovis idag så det ska gå lättare.
Intressant va..haha

Avslutar med lite bilder:-)

Sanna och Rasmus åker pulka 8/1-09

Det är roligt att få läppen inblåst i dammsugaren hihi
16/1-09

 
Så här kan man oxå göra när inte mamma o pappa pckar upp sina flyttlådor;-)
17/1-09


Glömde ju skriva med att ja har fyndat på Lindex idag i Knalleland
Handlade kläder till tvillingarna och Rasmus för ca 1400:-
Sen fick man halva priset på det om man har Lindex Club kort och har anslutit sin mobil till det...hihi och det ordnade ja allt idag. För Robban syrra hade fått sånt sms och ja ringde och frågade varför ja ej får såna när ja med har Lindex Club kort. Då hade ja inte lämnat mitt mobilnummer till dom. Men hon la in det så ja me fick rabatt.

Gissa om ja var överlycklig när ja gick därifrån. Fast ja var fattigare..hihi
Köpte lite av varje utifall det blir pojke+pojke,flicka+flicka el en av varje. Skulle det vara så sen att ja inte får nån liten tjej el vice verca så får ja väl sälja dom kläderna på Tradera el nåt.




Nu är ja trötter och ska ge lilleman gröt och lägga han, sen kl 20.00 börjar andra delen av ett tvilling program på tv 4+ som ni bara måste se om ni inte såg förra avsnittet. Visar livet inne i magen. Helt otroliga bilder.
Tack Lisa och Jennie för att ni tipsade mig förra veckan. Tom Robban MÅSTE se det säger han..haha

Kram på er och sorry att det går ett tag mellan bloggarna...orkar inte riktigt just nu.
Och Jennie N grattis en en gång på födelsedagen;-)

   
   

Söndag 11/1 Vecka 25+0

Jaha då vart bloggen lösenordsskyddad, hoppas nu ja skickat ut lösen till alla så ja inte glömt nån. Fast iofs så har ja inte Fru Kåvestams mail adress så du Sandra K, vill du lämna lösen till din syster???;-)

Dagen har varit allmänt jobbig för mig. Har haft så ont i ryggen inatt så ja har inte kunnat sova ordentligt. Och alla säger att ja har sån gullig mage och vissa skulle själva vilja ha sån mage ja har.
MEN JA LOVAR ER...NI VILL INTE DET.

Hallå ja går in i vecka 26 idag.....har massor av veckor kvar juh:-(
Det är jättejobbigt och tungt.
Särskilt för mig som är överviktig med.
Och brösten ska vi inte tala om...dom bara rinner hela tiden. Kan ju aldrig släppa dom stackarna fria juh.
Suck säger ja bara.
 
Ser ju nåt positivt i det hela iallafall. Efter att ja fött dessa två så HAR JA GJORT MITT och behöver aldrig mera vara gravid.
Jag kan börja tänka och ta tag i min viktnedgång på riktigt utan att behöva tänka att man kanske kommer skaffa en bebbe till nån gång. Och det har man ju haft o skylla på innan.
Men det kan ja inte sen och det är bra.
Nä för här har ni en som ska sterilisera sig....tänk vad skönt att slippa tänka på preventivmedel mer.
Finns ju som sagt lite positivt i det hela endå...man ska bara komma fram dit me...hihi

Imorgon ska ja till MVC läkaren och få fortsatt sjukskrivning och ta lite prover. Annars händer inte så mycket. kan inte göra nånting knappt längre pga foglossningen.

Tacka vet ja att My Honey Robban finns och tar hand om barnen och framförallt Rasmus som kräver så mycket och huset som behöver fixas ed samtidigt.
Hade aldrig klarat detta annars.
Älskar dig hjärtat



Nä nu har ja klagat tillräckligt för idag,nu ska ja ta min onda rygg och stappla mig in till sängen o se om denna natten blir bättre.


Pööösss på er!!!


Lösenordsskydda bloggen

Ska börja med att säga att jag ska oxå lösenordsskydda min blogg pga vissa personer från Norge läser min blogg och har inte med mitt/vårt liv att göra med längre. Ja menar kan man sitta och vara nyfiken på hur vi lever m.m men sen inte kan höra av sig till Sanna som velat ha kontakt länge så behöver NI inte heller läsa hur vi har det.

Så ni som vill fortsätta läsa om oss får skicka sin mailadress till min mail
[email protected]
Kommer skicka ut lösen via mail sedan.

############################################################

Idag har vi varit på MVC

Vecka :24+3


Hjärtljud: 150/146
SF mått:  29
(kan inte gå på det när det är 2 men tas endå)
Blodtryck: 105/60
P-glykos: 4.9
Hb: 98 (järntabletter varje dag)
Vikt: +5.7 hitintills
(måste vara julmaten;-))
Ny tid: Läkarbesök nu den 12/1 för fortsatt sjukskrivning
Ons 4/2 8.00 till bm och glykosbelastning
Får veta nästa vecka el nåt om nästa ultraljudstid som ska vara i vecka 28
Snyft får vänta nån vecka till:-( Trodde det skulle vara i v 26.


Jul och Nyår 2008

Ja nu var det ett tag sen igen,men har legat sjuka nu i ca 2 veckor ja och Rasmus om vartannat...eller rättare sagt Rasmus blev sjuk för första gången på riktigt 2 dagar innan julafton,feber,hosta,allmänt gnällig och hängig. Stackars Puppe:-(
Så julafton var inge roligt för han....Har knappt nån bild på han som han är glad. Inte ihop med Sanna och Nellie iallafall. Brukar alltid ta en syskonbild varje år nämligen vid granen och i år blev det ju inte riktigt så bra.


Var 4 jobbiga dagar med en febrig son,men skönt när febern la sig,så nu har han bara varit snorig och hostig. Var på vårdcentralen och tog prover men var bara virus man ej kan göra nåt åt.
Sen var det min tur att bli hostig,dåsig och febrig,hostade så ja fick träningsvärk i magen. Hade ja vart närmare förlossningen hade ja nog fött. Febern och dåsigheten gick över på några dagar men återkom lagom t dagen innan nyårsafton. Då hade ja sååååå ont i halsen såja trodde ja åkt på halsfluss. Var även ja på vårdcentralen för att ta prover men visade sig att även ja hade i virus i kroppen. Hostan var kvar med. Var bara hem och äta alvedon,ta näsdroppar och en slurk Cockilana t natten. Kollade även Rasmus denna dagen på vct men hans prover visade ingenting då så det var ju bra,men var fortfarande hostig och snorig så han fick hem o ta Mollipect t natten:-)
Nu först har ja börjat bli bättre,hostar inte lika mycket och känner mig någorlunda hel igen:-)

Julafton iallafall firade vi hemma hos Robbans föräldrar ute i Töllsjö med mycket god mat,tomte och många klappar. Var inte min jul i år så Sanna och Nellie var hos pappa. Så vi hade lillejul dagen innan hos syster W. Vi syskon träffades och hade knytkalas och bytte klappar.

23/12


Sanna,Nellie och kusin Nora


Sötis Fannie med en rosett i pannan hon fått av Sanna hihi

Jag stor som ett hus o Sanna
   Toksyster med en brödlev;-)
########################################################################

JULAFTON


En lite febrig och inte så glad kille hos tomten


Far och son

En lite gladare kille efter lite alvedon

NYÅRSAFTON 2008

Blev en väldigt lugn nyårsafton, var "min" nyår med ungarna så Robban var iväg på morgonen och köpte lite dunder bomber så dom skulle ha lite till 12 slaget.
För min del var det myskläder som hägrade hela dagen,låg mest i soffan och var dålig. Men fick ta mig i kragen på eftermiddagen för ungarnas skull. Satte oss o spelade Monopol ihop. Sen gjorde vi lite god mat ihop.
Vid 12 slaget gick vi ut och skålade och kollade när Robban tände fyr på "bomberna" och alla andras fina raketer runt om här.
 Ungarna dukade så fint
 Busungar:-)

 SKÅL 2009

Avslutar med bilder på maggen
Vecka: 24+0 4/1-09




Puss o kram nu blir det natten för mig



RSS 2.0