Nu har ja äntligen hittat hit igen;-)

Ja som ni märkt har ni jag inte bloggat på ett bra tag, knappt varit ute på internet alls. I slutet av januari så ville våran "nya" bärbara dator inte vara med längre. Den bara dog helt enkelt.
Vi lämnade in den på Elgiganten där vi köpte den och poängterade mycket noga att vi ville ha ut alla bilder vi hade i den innan dom gör nåt...om det går vill säga. Har hört av andra att det går alltid att få ut grejer som ligger på hårddisken, så länge den inte brunnit.
Nu var det så här att han sa vid disken att dom skulle göra vad dom kunde, men ja skulle få betala ca 1000 kr el mer för att dom gör det. Men det var det värt,eftersom vi hade bilder som vi ej hade lagt in på cd el framkallat sen september. Alla bilder på ungarna,när Rasmus börjar krypa,stå,Robbans 30 års fest,Rasmus 1 årsdag,Julafton,nyårsafton,Nellies födelsedag med mycket mycket mera. Jag satte mig och grät i bilen när vi åkte därifrån sen. Gravid och känslig som man är. Men alla ja känner vet att jag lever mycket för mina bilder.

Varför har du då inte lagt in dom på en extern hårddisk tänker många då..... Jo för datorer är ja inte så bra på och visste inte man kunde göra så. Sen tänkte man väl inte på att en ny dator kan krascha så fort.

Kan lova er att jag har verkligen lärt mig en läxa nu för bilderna gick inte att rädda.
Jag är så evigt tacksam att jag bloggat endel med bilder så jag kan sno bilderna härifrån. Sen hade jag tur som gett farmor och farfar till Rasmus endel bilder efter nyår. Så dom hade endel från Robbans 30 årsfest,jul m.m Men långt ifrån alla. Men jag får vara glad att jag får lite tillbaka iallafall.

Har suttit idag och lagt in nya bilder på 2 av våra datorer än så länge,plus att jag sparat i kameran nu för att gardera mig...hihi Ska köpa en extern hårddisk sen.

Ja nog om detta sorgliga. Har iallafall fått tillbaka datorn nu men ska ha nån som hjälper mig att installera virusprogram igen m.m på den. Sitter nu på våran sååååå sega stationära dator. Skulle inte förvåna mig om den hänger sig sen när ja skrivit hela inlägget.

Jaha vad har hänt mer undrar väl vissa av er som ja ej pratat me på ett tag.

Rasmus tog sina första 2 steg hemma hos farmor och farfar 1/2,hann tyvärr inte fånga det på bild. Efter dom stegen dröjde det innan han tog några igen.

Våran kära bil som vi skulle sälja för att köpa en större brann upp den 2/2

Se länk nedan från Borås Tidning

http://www.bt.se/nyheter/boras/bil-brann-pa-hulta-ingen-skadades(1125586).gm

Så här fin var den sen




Fick ut på försäkringen men inte alls så mycket vi hade fått om vi hade sålt den som vi skulle gjort innan:-(

Numera äger vi en sådan hära bil,nu ska vi väl ändå få plats sen..hihi




Sen var vi på tillväxtkontroll/ultraljud 3/2

Allt såg bra ut,tyvärr kunde man inte se vad som gömde sig därinne i magen denna gången så det var bara att bita ihop och vänta på nästa gång;-)
Tvilling 1 iallafall som dom kallar den som ligger först med huvudet neråt var iallafall -3.5% och vägde 1288g
Tvilling 2 var -17.1% och vägde 1080g
Inte så mycket skillnad i vikt kan ja tycka men -% talet skrämde mig lite. Men barnmorskan sa att det är inget att oroa sig för,när det är tvillingar så brukar dom vara mindre en genomsnitt.
Fick ny tid 18/2 2 veckor efter istället för 1 månad pga att den ena var lite mindre.

MVC 4/2
Barnmorska+glukosbelastning

Vecka :28+3 Hjärtljud: B1:140 B2:150
SF mått:  -
Blodtryck: 100/65
P-glykos: 4.4
Hb: 100 (3 järntabletter varje dag)
Vikt: + 8,7 kg hitintills
Ny tid: 19/2 till barnmorska

Vecka: 28+0 1/2-09





Rasmus har haft öroninflamation till och från i februari stackarn,sen åkte han på magsjuka på det. Ingen rolig historia. Spydde nog i nästan en hel vecka,med uppehåll nån dag. Fick leva på vätskeersättning, så fort vi försökte med annat så spydde han. Penicillinet fick han inte i sig heller. Jag och Sanna åkte på det med. Inte alls roligt att vara gravid och ha det vill ja lova er. Robban klarade sig konstigt nog.
Tur var väl det för jag kan ju knappt röra mig längre pga foglossningen och min onda rygg.
Har fått en TENS apparat,kryckor och glidlakan av sjukgymnasten för att göra det bättre men inget hjälper.
Bara att hålla ut till dom kommer.

Här hemma har det även börjat hända grejer,Robban och Nelies pappa som vi anlitat som snickare har börjat göra iordning vårat sovrum nere i källaren och även öppnat upp ett hål i väggen så Rasmus får ett rum med ingång från vårat. Så pannrummet är numera mycket mindre.

Pannrummet med en vägg uppsatt


Andra delen av pannrummet numera snart Rasmus rum


Ny ingång:-)


18/2 var det dags för tillväxtkontroll/ultraljud igen med läkare på plats

Denna gången så var B1 (som barnen kallar dom) -18,7% och vägde nu 1366g
B2 var -25,5% och vägde 1253 g
Blev lite skraj när siffrorna stiger så,men läkaren sa att så länge dom ligger under ca -25% så är det ingen fara.
Denna gången fick vi faktiskt reda på könet på ena av tvillingarna;-)
B1 är en flicka= Elsa
Den andra ville fortfarande inte visa sig men är troligtvis en flicka med,men inte helt säkert ännu.
Förra gången låg ju båda neråt med huvudet men denna gången så låg B2 på snedden. B1 är antagligen redan fixerad.
Fick en ny tid 2 veckor senare igen 4/3. 

MVC 19/2-09

Vecka :
30+4

Hjärtljud: B1 155 och B2 155
SF mått:  37
(kan inte gå på det när det är 2 men tas endå ibland för min egen skull)
Blodtryck: 110/65
P-glykos: -
Hb: 
105 (3 järntabletter varje dag)
Vikt: +8.7 hitintills
Ny tid: 12/3


21/2 så började Rasmus gå flera steg så nu är han uppe och spatsera mer o mer. Men det går ju fortfarande fortare att krypa;-)

24/2-09


Sen får vi ju klämma in en till bild på magen

Vecka: 32+0 1/3-09





Ja så här stooor är ja nu,fast endå kul att höra av många att ja ser inte så stor ut ändå. Bär magen mer framåt denna gången.
Längtar iallafall tills ja ska föda,mina fogar är hemska nu och min rygg ska vi inte tala om. Gråter ibland på nätterna när ja ska vända mig:-( Hoppas faktiskt innerligt att ja föder ca 4 veckor innan,då har ja bara ca 3-4 veckor kvar. Kan det inte vara så nu då.....Läkaren trodde på ca 4 veckor innan,får hoppas hon har rätt ;-)

Nä nu mina kära vänner pallar inte min rygg mer o sitta här, och ni orkar nog inte läsa mer,blev ett långt inlägg,men ja skulle ju uppdatera en hel månad...hihi
Nu ska ja  gå o lägga in lite mer ved i våran "nygamla" kamin vi har satt in nu. Jättemysigt o ha den. Och billigare blir det med...hihi Drar mindre pellets nu..hihi

En bild på den kommer här,ska fixas iordning lite mer så den ser finare ut. Men den fyller sin funktion;-)



KRAM KRAM!!!
 


PS: Har inte kvar allas bloggadresser sen datorn kraschade,hade dom sparade på favoriter så vore tacksam om ni skickade dom+ lösen igen till mig


RSS 2.0